Home

Auteurs

Abonneren

Vacatures

Kluwershop

Links

Colofon

AuteursAnnelies Holthuijsen

In januari 2007 heeft Annelies haar studie Fiscaal Recht en Economie met afstudeerrichting Financiële Planning afgerond. Na haar stage bij het Kenniscentrum Financiële Planning van de Fontys Hogescholen is ze daar blijven werken als onderwijsassistent.


Chris Baelemans

(40 jaar) studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. In de periode 1986 tot 1991 was hij werkzaam in achtereenvolgens de Tweede Kamer en het Europees Parlement, waar hij zich bezighield met de inhoudelijke ondersteuning van politici op verschillende terreinen. Van 1991 tot 1994 werkte hij bij AXA verzekeringen. Sinds 1994 is hij directeur-eigenaar van Dukers & Baelemans te Tilburg, een opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners. In deze hoedanigheid ontwikkelt en verzorgt hij opleidingen, seminars en permanente educatie-bijeenkomsten op de vakgebieden financiële planning, hypotheekadvies en employee benefits. Baelemans was verbonden aan de Nieuwsbrief Financiële Planning en op dit moment maakt hij deel uit van de redactie van het vakblad “De Hypotheekadviseur”. Daarnaast publiceert hij regelmatig in diverse vakbladen en is hij auteur van diverse boeken op het terrein van levensverzekeringen, pensioen en employee benefits.


Conny Weber

(49 jaar) is sinds 2006 verbonden aan Dukers& Baelemans als Directeur Opleidingen. In die functie draagt zij de verantwoordelijkheid voor de vakinhoud van het opleidingsassortiment. Daarnaast doceert zij verschillende modules in de Leergangen Hypothecaire Planning en Financiële Planning. Conny heeft de afgelopen jaren gewerkt als zelfstandig adviseur financiële planning en estate planning. Daarvoor was zij mede-eigenaar en Directeur Opleidingen & Advies bij Baard Groep. Na de overname door Elsevier is zij nog een jaar als directeur verbonden geweest aan Elsevier Baard. Naast haar kwaliteiten en kennis op het brede vlak van financiële planning heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van levensverzekeringen en familierecht. Zij heeft verschillende artikelen over deze problematiek gepubliceerd in het vakblad “de Hypotheekadviseur” . Daarnaast is zij mede-auteur van het boekje “Levensverzekeringen en pensioenen” in de serie Wegwijzers Financiële Planning.


Gidget Brugman

Na haar rechtenstudie in Leiden vertrok Gidget Brugman naar Zuid-Amerika. Na 3,5 jaar gewoond en gewerkt te hebben in Peru, Colombia en Venezuela keerde zij in 2000 terug naar Nederland en begon als advocaat bij AKD Prinsen Van Wijmen te Rotterdam. Na anderhalf jaar verbonden te zijn aan de sectie Haven en Handel, stapte ze intern over naar de ondernemingsrechtsectie. Na verloop van tijd merkte ze dat de combinatie van het juridische en cijfermatige haar zeer aansprak. Zij is zich toen steeds meer gaan bezighouden met het adviseren en procederen op het gebied van financieel recht. Sinds 1 april 2005 werkt ze bij de sectie “Financiële procespraktijk” van BarentsKrans N.V. Met veel plezier houdt ze zich bezig met (financiële) toezichtwetgeving en financieel aansprakelijkheidsrecht. Ze adviseert financiële ondernemingen, waaronder financiëledienstverleners, en beleggingsondernemingen over de Wet op het financieel toezicht en staat zowel particulieren als ondernemingen bij in (complexe) procedures bij klachtinstituten en rechterlijke instanties. De sectie heeft voorts een bijzondere expertise in collectieve acties (class actions) op het gebied van financieel recht.


Jerry Aarts

Jerry Aarts is als docent verbonden aan Fontys Hogeschool Financieel Management. Daarnaast verzorgt hij opleidingen voor Dukers & Baelemans, publiceert hij zeer regelmatig in diverse vakbladen en is hij auteur van diverse boeken. Bovendien is hij de initiator van het Kenniscentrum Financiële Planning, een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Financieel Management en Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht. In 2006 won Jerry de Fontys Kennisprijs vanwege de wijze waarop hij het beroepenveld voor zijn studenten ontsluit.


Miriam van Lieshout

Miriam van Lieshout is na haar studie bedrijfseconomie aan de universiteit in Tilburg ruim 9 jaar werkzaam geweest in het bankwezen. In die jaren heeft zij als financieel adviseur bij de Rabobank en als accountmanager medische beroepen bij ABN AMRO gewerkt. Vanaf 1999 mede als gecertificeerd financieel planner. Vanaf februari 2007 is ze werkzaam als docent aan de Fontys Hogeschool Financieel Management en is mede verbonden aan het Kenniscentrum Financiële Planning.


Paul van der Ploeg

Paul van der Ploeg is al jaren als opleider en adviseur werkzaam in de financiële dienstverlening. In 2003 is hij samen met zijn echtgenote een eigen onderneming gestart onder de naam FinTrust. Dit bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het onafhankelijk begeleiden en adviseren van particulieren en ondernemers op financieel, fiscaal en juridisch gebied in geval van echtscheiding en overlijden.
Daarnaast zijn zij in 2007 gestart met het bedrijf Scheidingsexpert, een franchiseformule voor de onafhankelijke financiële adviseur in de echtscheidingsmarkt.
Verder doceert hij al ruim tien diverse vakgebieden aan adviseurs en planners die werkzaam zijn in de financiële wereld.
Voor meer informatie zie: http://www.fintrust.nl/ of http://www.scheidingsexpert.nl/


Ramon Wernsen

(36 jaar) voelt zich sinds 1996 thuis in de wereld die personal finance heet. Schept orde in de totale financiële huishouding van particulieren en ondernemers. Mag zich vanaf 2001 Master in Financial Planning (MFP) en vanaf 2005 Financial Life Planner (FLP) noemen. Vind dat iedereen, rijk, arm, oud en jong recht heeft op een deskundig en objectief advies. Verder geeft hij trainingen en workshops en verschijnen er regelmatig artikelen en columns van zijn hand.


Rinus van der Spoel

Rinus van der Spoel (1954) heeft als opleiding HEAO CE en Nima Marketing B en C en is in het bezit van het diploma Erkend Hypotheekadviseur. Heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van marketing (strategisch, marktbewerking, zowel BtB als consumentenmarketing), hypotheken en (innovatieve) productontwikkeling (van idee tot implementatie en operationalisering, inclusief de marketing/marktbewerking, adviesapplicaties, afstemming met BalansManagement en RiskManagement alsmede de juridische en fiscale aspecten, de systeemtechnische aspecten, procedures, communicatie intern/extern, opleiding, presentaties). De productontwikkeling betreft in samenwerking met partners gelabelde hypotheken. Naast hypotheken heeft hij ook kennis en ervaring met verwante producten Verzekeren en Beleggen. Zijn ervaring is opgedaan in verschillende disciplines en functies in de detailhandel, het MKB en bij ABN AMRO Bank en diverse dochters waarvan de laatste 10 jaar bij de MNF Bank. Hij kent alle ins en outs van de hypothekenbranche (zowel van geldverstrekkers, brancheorganisaties, consumentenorganisaties, intermediairorganisaties als intermediairs zelf) met als specialiteit hypotheekproducten. Zijn werkwijze en aanpak kennen vaak een projectmatige uitvoering en worden gekenmerkt door professionaliteit, creativiteit en het leveren van toegevoegde waarde. Met als uitgangspunten “keep it simpel”, “wees realistisch” en “doe het slim”. Sinds het begin van het vakblad De HypotheekAdviseur in 2002 is Rinus verantwoordelijk voor de inhoud van de rubriek Onder de Loep. Hierin wordt een hypotheekproduct geanalyseerd en objectief beoordeeld op de aspecten Toepasbaarheid, Innovatie, Prijs/kwaliteit, Transparantie, Ondersteunend materiaal en Flexibiliteit.


Robert Paling

Robert Paling (1974) studeerde Journalistiek te Tilburg en werkte achtereenvolgens bij het Algemeen Dagblad en de economieredactie van het Brabants Dagblad. Vanaf de oprichting in 2001 is hij als freelance auteur verbonden aan Vakblad De HypotheekAdviseur. Sinds 1 januari 2003 is Robert vennoot in Denkend aan Holland, een bureau voor journalistiek, PR en Communicatieadvies. Dit bureau werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers binnen en buiten de financiële diensverlening.
Voor meer informatie www.denkendaanholland.com.


Ron Dukers

Ron Dukers (55 jaar) is sinds 1994 directeur-eigenaar van Dukers & Baelemans te Tilburg, een opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners. In deze hoedanigheid ontwikkelt en verzorgt hij opleidingen, seminars en permanente educatie-bijeenkomsten op de vakgebieden financiële planning, hypotheekadvies en employee benefits. Dukers werkte ruim 15 jaar in het bank- en verzekeringswezen. Hij startte zijn loopbaan bij ABN AMRO waar hij betrokken was bij de opzet van het financieel planningsconcept binnen de bank. Van 1990 tot 1994 was hij als consultant werkzaam voor verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen. Dukers maakt deel uit van de redactie van het vakblad “De Hypotheekadviseur”. Daarnaast publiceert hij regelmatig in diverse vakbladen en is hij auteur van diverse boeken op het terrein van levensverzekeringen, pensioen en employee benefits.


Rosali de Hart

Rosali de Hart (1973) studeerde Film- en Televisiewetenschappen te Utrecht en verrijkte haar opleiding met een semester Journalistiek in Liverpool en stages bij het Brabants Dagblad en weekblad Elsevier. Vanaf 2002 is zij als freelance auteur verbonden aan Vakblad De HypotheekAdviseur. Sinds 1 januari 2003 is Rosali vennoot in Denkend aan Holland, Journalistiek, PR en Communicatieadvies. Dit bureau werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers binnen en buiten de financiële dienstverlening.
Voor meer informatie: www.denkendaanholland.com.


Wink Sabée

Wink Sabée (1968) is freelance journalist, copywriter, conceptmaker en communicatieadviseur en werkt onder de naam Copydriver (www.copydriver.nl). Hij publiceert onder meer artikelen over financiële dienstverlening, en dan vooral gericht op hypotheekadvisering. In juni 2007 publiceerde hij samen met Erkend Hypotheekadviseur Edwin Vonk ‘Hoera, een hypotheek!’: een voorlichtingsboek dat in gewone mensentaal de consument wegwijs maakt in de wereld van hypotheken, richting geeft voor het afsluiten van de beste hypotheek en voorbereidt op gesprekken met hypotheekadviseurs.


Deze maand in vakblad
De HypotheekAdviseur

cover

Nummer 5 2017

Vorige nummers

cover

Nummer 4 2017

cover

Nummer 3 2017

cover

Nummer 2 2017

cover

Nummer 1 2017

cover

Nummer 6 2016

cover

Nummer 5 2016

Vorige nummers